Оптимизация в търсачките


×

SEO оптимизация

Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките чрез „натурални“ или неплатени (нар. още „органични“ или „алгоритмични“) резултати, който включва оптимизация на HTML-кода, структурата и текстовете на уеб сайт. Рекламирането на сайта и увеличаването на вътрешните и/или обратните връзки (backlinks) е още една от стратегиите за SEO оптимизация. Фактически, колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите, толкова повече посетители е вероятно да му генерира търсачката. Така сайтът получава присъствие в Интернет пространството. Оптимизацията може да включва различни аспекти за търсене като търсене в определена сфера или регион, както и търсене на картинки, видео или новини. Като Интернет маркетингова стратегия, оптимизацията за търсачки изследва как работят търсачките и какво търсят хората. Множественото число на SEO може да се отнася за хора, предлагащи услуги в тази сфера („search engine optimizers“ или seo оптимизатори – това са хората, които извършват същинската оптимизация за търсачки)."Никой не помни вторите."

Когато един сайт бъде създаден и качен в интернет пространството той остава незабележим, докато не бъде оптимизиран. За да бъде лесно намиран и разпознаваем има нужда от SEO (Search Engine Optimization) или оптимизация в търсачките на български, което помага на една уебстраница да проправи своя път през милионите резултати, които търсачките ни връщат. Оптимизацията ще изкара вашата страница в челото на връщаните резултати, от което следва и по-голяма възможност вашите продукти или услуги да достигнат до клиентите.

Процесът на оптимизация се разделя на две части - вътрешна и външна. Вътрешната оптимизация се извършва на самия сайт, като се избират набор от ключови думи и отделни стратеги, чрез които сайта е по-четим за търсачките. Външната част от оптимизация е извършването на link-building или запознаване на сайта с търсачките. И двата етапа са важни и кардинални.

Времетраенето на Search Engine Optimization варира взависимост от големината на сайта и конкурентите (от 2 седмици до няколко месеца).

seo picture

Предлагани услуги:

  • Вътрешна оптимизация.
  • Външна оптимизация.
  • Статистика от оптимизация.


Имате въпроси към SEO оптимизация? Свържете с нас!